Del med andre

Det eneste regjeringen og den farmasøytiske industrien virker interessert i er å presse frem vaksiner og maskebruk som tiltak for å slå ned på smittespredning. Men hva om det finnes andre tiltak som er enda mer effektive, innebærer en mindre risiko, og i tillegg er naturlige?

Forfatterene av denne artikkelen (Kjetil Andreas Dreyer i samarbeid med Anders Dreyer) har jobbet i over 15 år med immunsystemet, naturlige midler og ulike naturlige alternativer, med en såkalt holistic approach til kropp og helse og vil dele kunnskap om dette med deg her. Ingenting i denne artikkelen er ment som medisinsk rådgivning, men utforsking av trygge løsninger.

Vi presenterer også resultatet av forskning rundt SARS-CoV-2 og ACE2-genet, og hvordan det virker i kroppen. Alle påstander i artikkelen er linket opp til studier og forskning, så du kan være trygg på at faktagrunnlaget er solid.

Det finnes mange gode potensielle alternativer, både når det kommer til forebyggende tiltak, og naturlige måter å redusere inflammasjon og sykdomsforløpets varighet ved å understøtte kroppens egne funksjoner og behov. Du vil også se hvor lite informasjon du faktisk har mottatt i media og fra tilsynelatende myndigheter på området.

Over hele verden har regjeringer, “helsemyndigheter”, og sykehus, reagert i en panisk-tilstand, og begått mange grove feil. Men det har vi ikke lenger råd til.

Videre ser det ut til at regjeringer verden over gjør enda en stor feil ved å innføre haste-godkjente vaksiner i befolkningen i alt for høyt tempo, og til og med til barn. Dette til tross for mange alvorlige erfaringer med haste-innførte, eksperimentelle vaksiner tidligere, som har hatt katastrofale følger på folkehelsen.

Eksempler er H1N1-vaksinen Pandemrix, meningokokk-vaksineeksperimentet og mange flere.

Vaksinene som fremmes nå ser ikke ut til å være effektive i det hele tatt og det ropes om booster-shots, allerede kort tid etter at dose 2 er gitt. Hele vaksine regimet vil snart omtales som enda en absolutt medisinsk katastrofe hvor vaksineprodusenter har tjent seg rike på bekostning av befolkningen.

Det er intet med dette bildet som er rettferdig eller riktig!

Det regjeringen har åpnet for er et rent medisinsk vaksineeksperiment, og dette kan ikke tillates. I den sammenheng har vi også skrevet en artikkel kalt: Viktig melding til foreldre og de som jobber i skoler.

I linken/artikkelen over kan du laste ned en ansvarserklæring som skal sendes til rektor og helsesøster der barna dine går på skole/barnehage og dermed påminne dem om sitt omfattende ansvar for å beskytte barna mot inngrep.

Dette åpner for et svært viktig spørsmål nå!

Finnes det naturlige og forebyggende remedier, stoffer, aminosyrer, vitaminer, og mineraler, som kan sikre best mulig beskyttelse mot Sars-CoV-2 og som enhver person lett kan få tilgang til?

Vi skal se nærmere på det snart, men la oss først ta en titt på hovedproblemet og årsaken til at enkelte får mindre og eller verre symptomer enn andre gjennom infeksjoner. La oss også se nærmere på den unike nøkkelen som bidrar til å låse opp og eller igjen spesielle reseptorer i kroppen, som Sars-CoV-2 virker å bruke til å få innpass i cellene.

Sars-CoV-2 virker å konkurrere med Sink (Zn) om plassen tilknyttet ACE2 reseptorene. Funn i studier viser at mange av sykehuspasienter som hadde Covid-19 også var i underskudd på Sink i kroppen. Studier viser at risiko for Sars-Cov-2 infeksjon øker ved Sink mangel (1,2,3,4,5).

Vi underbygger ACE2 bindingene mot Sars-Cov-2 og Sink korrelasjon med studier nederst i artikkelen da dette er meget komplekse publikasjoner.

NB! I denne artikkelen tar vi ikke stilling til om viruset Sars-Cov2 eller andre korona versjoner er produsert gjennom <<Gain of function>> research i Wuhan eller andre laboratorier (altså om de er menneskelig genmanipuliert og laboratorie produsert).

I denne artikkelen vil du videre lese om alternative forebyggende behandlingsmuligheter og dermed også vil du se at vaksiner ikke er eneste vei å gå. I følge EMA sin prosedyre for betinget godkjenning av vaksinene, belager godkjenningen seg på at det ikke er andre trygge og effektive alternativer tilgjengelige. I denne artikkelen skal vi utforske den omfattende dokumentasjonen som viser at det er og har vært tilgjengelig løsninger i lang tid. Blant disse alternative finner vi ivermektin som har fått nobelspris i 2015.

“In 2015, the Nobel Committee for Physiology or Medicine, in its only award for treatments of infectious diseases since six decades prior, honored the discovery of ivermectin (IVM), a multifaceted drug deployed against some of the world’s most devastating tropical diseases.” (6)

Hvorfor for forteller ikke media eller landets helsemyndigheter deg dette?

Ved å ikke gjøre det bryter de dermed med dine rett og mulighet til å ta et grundig informert valg. Se vår ANSVARSERKLÆRING for å lese mer om det informerte valg.

1-2 år etter at Sars-CoV-2 ble kjent for befolkningen, virker det som media og regjeringen kun er fokusert på vaksiner som eneste løsning, til tross for at det kan dokumenteres, effektive alternative behandlingsalternativer UTEN spesielt alvorlige bivirkninger.

Hva er en av de viktigste NØKKELFAKTORENE her?

Sink (Zn) – (7)

Kroppen klarer ikke å syntetisere/produsere sink selv, så sink må komme gjennom kosten eller gjennom tilskudd.

Mange har underskudd på sink i kroppen sin. Dette gjelder primært eldre mennesker, overvektige og ellers personer som har levd svær usunt.

 

Først, hva er sink sin rolle i kroppen?

Opptak av sink skjer i tynntarmen.

Sink utfører sin funksjon via ulike proteiner, og det er identifisert over 3000 mulige sink proteiner i mennesket.

Sink er et metall som bidrar til nesten 100 ulike kroppsfunksjoner. Det fungerer som en kofaktor i flere enn 40 viktige enzymreaksjoner. Sinkverdier kreves overalt i kroppen av DNA og RNA, som er nødvendig for celledeling, cellevekst og cellulær respirasjon.

Hovedfunksjonen til sink er å støtte og muliggjøre enzymreaksjoner. Sink utgjør en viktig rolle i produksjon, lagring og sekresjon av insulin.

Sink er viktig for spermkvaliteten hos menn, graviditeten for mor og barn, ben bygning og tenner for barn i vekst, for smak, luktesans og syn.

Sink er nødvendig for et godt immunforsvar og sårtilheling, hud, negler og hår(7).

 

Symptomer på mangler av sink kan være dårlig apetitt, vekst forstyrrelser, hudforandringer, nedsatt sårtilheling, nedsatt smakssans, pica, akne, eksem, rosacea, psoriasis, håravfall, hvite flekker på fingre og tå negler, forstørret prostata, impotens, lite produksjon av sperm og eggceller, uteblitt eggløsning og testikkelatrofi, fosterskade, spontan abort, komplikasjoner under graviditet, lav fødselsvekt, nedsatt immunforsvar, sterk kroppslukt, anoreksi, fødselsdepresjon, hyperaktivitet hos barn og schizofreni, leddgikt, diabetes, hjertesykdommer, magesår, grå stær, laktoseintoleranse og alkoholisme.

 

La oss snakke om sink i forhold til Sars-CoV-2

Hvis vi ser nærmere på studiene(1,2) om ACE2-reseptorene, Sink og Sars-CoV-2, kan løsninger være ganske rett frem. Nemlig å sørge for at kroppen har nok næringsstoffer, spesielt Sink i dette tilfellet.

Det er allment kjent og sunn fornuft å at forebyggende tiltak som sunt kosthold, gode næringstilskudd og redusere usunne vaner har stor betydning for helse og immunforsvar. Å styrke immunforsvaret med rene råvarer fra naturen er såklart en god ide også om du har tatt vaksinen. Ingen medikamenter er erstatning for et sunt kosthold.

De inflammasjonshemmende og antivirale egenskapene til næringsstoffer som sink er viktige, men også andre ingredienser som øker opptak av Sink, som magnesium og quercetin.

Quercetin er en type bioflavonoid som finnes i grønn te (matcha), moringa, rød løk, solbær, brokkoli, citrusfrukter, kirsebær, druer og tomater samt en rekke andre typer frukt og grønnsaker.

Ved infeksjon anbefales 250 mg Quercetin daglig i tillegg til sink, da som tilskudd, men til vanlig gjennom mat som inneholder quercetin naturlig.

 

Sink dosering(8):
Anbefalt minimun daglig dose: 15 mg fra kosten.
Optimal daglig dose: 20 – 50 mg fra tilskudd.
Terapautisk daglig dose: 40 – 150 mg fra tilskudd.

 

Kan man overdose med sink?
Det er mulig å overdose med sink. Symptomer ved overdosering er nedsatt immunforsvar, anemi, nyresvikt, nedsatt HDL-Kolesterol verdier. Det skal derimot mye til å overdosere. Sink-forgiftning som følge av inntak fra mat er svært sjelden og man må ta overbruke sink tilskudd i lengre periode før det blir toksisk. Men alt man overdriver kan potensielt bli toksisk.

 

Hvilke matkilder inneholder godt med sink?

Chlorella inneholder ca 5 ganger mer sink enn noen andre vegetabilske mattyper på listen.

Vanlige vegetabilske kilder til sink(8) er chlorella (best), bomullsfrø, sesamfrø, gresskarfrø, hampfrø, shiitake, spinat, pinjekjerner, mandler (bløtlagt), cashew, solsikkefrø, rugmel, grahamsmel, tørkede svisker, rosiner, bokhvete, kål, hvite bønner, linser, grønnkål, brokkoli, rå sjokolade og spirulina.

Du finner også meget effektive høydose tilskudd av sink, både flytende og i kapsler og i tablettform. Flytende er å foretrekke om du finner det, eller food grown(wholefood).

Ivermektin

Ivermektin er en kjent medisin og et kjent effektivt alternativ med en Nobelpris i medisin fra 2015 for sine antivirale egenskaper. En medisin som er fullt FDA-godkjent og har vært på markedet siden 1982 og som i tillegg har svært få bivirkninger (32).

Ivermektin er reseptbelagt og kan finnes på enkelte apotek rundt i landet og fås tilgang til gjennom enkelte leger som er villig til å skrive ut resept og har forståelse for ivermektin.

Andre underbyggende studier rundt Ivermectin finner du i kildene (33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40)

Om du trenger hjelp til å finne frem til leger som skriver ut Ivermektin(ivermectin) så kan du ta kontakte oss via kontaktskjema så kan vi referere deg videre.

Antioksidanter

GODE doser med ulike former for antioksidanter er godt kjent for å hjelpe bygge et godt immunforsvar og beskytter cellene mot ytre angrep og reduserer dermed risikoen for alvorlige infeksjoner i kroppen(9). Gode kilder til antioksidanter(8) inkluderer bær som blåbær, acai men også gurkemeie er en svært effektiv og undervurdert antioksidant som er lett å få tak i. Det er også generelt antioksidanter i frukt, grønnsaker og frø. Gjør også egen research her.

Vitamin C – vannløselig (8)

En effektiv vitamin som er dokumentert forebyggende mot Sars-CoV-2-infeksjon er C vitamin. Sink og C-vitamin virker godt sammen(10,11,12). C-vitamin virker også cellebeskyttende.

Optimal daglig dosering: 1000-12000 mg

Terapautisk daglig dosering: TDI: 2 000 – 120 000 mg.
Høye doser kan gi diaré, så reduser litt på dosen om det går så langt..

Naturens fremste kilder til naturlig C-vitamin er Camu Camu(høyt innhold), Acerola, Nyper, Solbær, Amla samt sitrusfrukter.

 

Vitamin A – fettoppløselig (8)

Vitamin A er essensiell for lungefunksjon og spesielt viktig ved lungeinfeksjon/ inflammasjon. Vitamin A er også kritisk for ditt immunforsvar og for at cellene dine skal vokse, replikere/ dele seg og dermed essensiell for at cellen skal kunne reparere seg selv. Hjelper dannelse av RNA og mange andre funksjoner i kroppen.

NB! Vitamin A er fettløselig og kan dermed ved alt for høye doser over tid akkumulere seg i kroppen og bli toksisk. Innta Vitamin A og D sammen med sunne fettsyrer, helst balanserte fettsyrer med 3:1:1 balanse og gjerne oljer med mindre omega 6 og mer omega 3. Det finnes flere gode omega 3-6-9-oljer på markedet.

Minimum: Mann 1 mg (3 333 IE), kvinner 800 µg (2 660 IE). Ved amming 1,2 mg (4 000 IE).

Optimal daglig dosering: 1,5 – 3 mg (5 000 – 10 000 IE)

Terapautisk daglig dosering: 7,5 – 90 mg (25 000 – 300 000 IE) under kontroll fra kyndig lege eller terapaut.

Vanlige vegetabilske kilder til vitamin A er gulrøtter, peanøtter, gressløk(rå), spinat, persille(rå), chlorella, gojibær, søtpotet, paprika, gresskar, grønnkål, brokkoli(rå), grønne erter & spirulina.

 

D-Vitamin – fettoppløselig (8)

D-vitamin er egentlig ikke et vitamin, men et hormon eller hormonlignende naturlig stoff som kroppen selv produserer ved å innta sol gjennom huden. Eksponering av hender, ansikter, armer og ben til sollys to til tre ganger i uken i omtrent en fjerdedel av tiden det ville ta å utvikle en mild Solbrenthet vil føre til at huden produserer nok vitamin D.

De største årsakene til mangler er lite eksponering av sollys (lange vintere, livsstil), alderdom, stress, dårlig fettforbrenning, solkremer (som også inneholder giftstoffer). Mange har D-vitamin-underskudd på vinteren, og er dermed mer utsatt for infeksjoner i kroppen.

Ved infeksjon er Vitamin D ekstremt viktig, og anbefales ekstra tilskudd. Det sies du kan også finne naturlig vitamin D i hampfrø, hampfrøolje og maitake sopp.

Anbefalt dosering i kort periode ved infeksjon av typen (helst flytende) kolekalsiferol ved infeksjon er 25 – 250 µg (1 000 – 10 000 IE) per dag..

Innta Vitamin A & D sammen med sunne fettsyrer, helst balanserte fettsyrer med 3:1:1 balanse og gjerne oljer med mindre omega 6 og mer omega 3. Det finnes flere gode omega 3-6-9-oljer på markedet.

Du kan ta en blodprøve for å finne ut ditt nivå av vitamin D.

Les mer om Vitamin D og COVID-19 i kildene (13, 14, 15).

 

NAC (N-acetyl cysteine)

N-acetyl-cystein er et viktig supplement som motarbeider bindingen av overskudds glutamat. Nac øker produksjonen av glutation, som er en viktig antioksidant og som motvirker negative reaksjoner av giftige kjemikalier og medisin forgiftninger. Bryter opp slim i lungeinfeksjoner.

Symptomer på mangler er bronkitt, øre infeksjon, autisme, hjertesykdommer, magebesvær, sjøgren syndrom, alzheimer, autoimmune sykdommer.

1 – 3 g per dag

Vanlige vegetabilske kilder er brokkoli, paprika, hvitløk, løk, rosenkål, soyabønner, linser, havre, hvetekim og granola. Du får det også i yoghurt, egg, kylling, kalkun og cottage cheese.

Les mer om NAC i kildene (8, 16, 17, 18).

 

Glutation (8)

Glutation(GSH) er en tri-peptid som er bundet sammen av de 3 aminosyrene cystein, glutaminsyre og glycin. Glutation er i likhet med glutamin en tri-peptid som kan tilføres ved stress, sykdom og forgiftninger. Tilstrekkelige mengder med GSH trengs for at antioksidanter som C- og E-vitaminer skal fungere effektivt i sine diverse funksjoner i kroppen. GSH er cellenes viktigste antioksidant.

L-glutation avgifter kroppen fra tungmetaller som kvikksølv, bly, arsen og kadmium fra kroppen. Den er også lever avgiftende.

Tegn på mangler kan være tungmetallforgiftning, skrumplever, alkoholisme, grå stær, kreft, revmatisme, allergi, diabetes.

1 – 3 g per dag mellom måltidene, helst med frukt. Opptak og verdien av L-glutation i kroppen kan stige ved inntak av C-vitamin, liponsyre, NAC og myseprotein.

Vanlige vegetabilske kilder er mariatistel, asparges, avokado, spinat, okra, brokkoli, cantaloupe, grønnkål, tomater, gulrøtter, grapefrukt, appelsiner, jordbær, papaya, fersken, mango & bananer.

To case-studier har vist at det kan være en av de nyttigste alternative behandlingene for koronavirus: Effekt av glutathione-terapi i lindrende dyspné forbundet med COVID-19 (lungebetennelse). Les mer i kildene (19, 20, 21, 22, 23, 24).

 

Svarte hyllebær ekstrakt /sirup – er kjent å styrke immunforsvaret.

“Black elderberry (Sambucus nigra) supplementation effectively treats upper respiratory symptoms: A meta-analysis of randomized, controlled clinical trials” (25, 26).

 

CBD – full spectrum hemp virker opp mot 1000 ulike gener og 900 ulike helsepunkter og kan være verdt et forsøk. CBD uten THC er fullt lovlig til egen personlig import/bruk i Norge, men pass på at oljene er THC-fri før du bestiller. Noen har oljer merket som kosmetikk også i Norge til lovlig salg eller du kan importere via privat kjøp fra utland.

Her er det mye forskning og flere kilder som viser at CBD har god virkning på lungesykdommer. Vi anbefaler å lese mer i kildene (27, 28, 29, 30, 31).

Angående PCR-testene:

Det er godt dokumentert(41) at man ved PCR-testene(42) ikke kan skille mellom aktivt og passivt virus i kroppen. Det er dokumentert at PCR-test med sykler (CT) fra 25-45 (I Norge kjøres 45 i CT) gir store feilmarginer i prøvesvarene til friske mennesker, som kan resultere i falske positive resultater. Videre er prøvepinnene sterilisert med etylenoksid(43,44), et svært kreftfremkallende og giftig stoff som trekker inn i slimhinner. Videre undersøkelser(45) av testene viser funn av rester av stoffer som ligger igjen på medisinsk utstyr etter sterilisering og som forårsaker eksponering i nesen. Corona Investigative Committee og World Doctors Alliance sier også at testene ikke er gyldige virus-deteksjon.

Legene kan også administrere og sende inn ekte PCR-laboratorietester til Fùrst laboratorie for prøvesvar, både med eldre versjoner av testpinner (uten etylenoksid og hva enn som er i disse nyeste swab-pinnene) og eller PCR Sars-CoV-2 spytt-tester (spytter i et spesialdesignet beger laget i Nord-Norge) for å unngå nese-tester.

Dette er STERKT å anbefale om spesielt barn skal testes med spyttester da swab tester kan virke inngripende og traumatiserende om de stikkes for langt inn og spesielt om de inneholder det svært kreftfremmende stoffet etylenoksid.

Be om det er mulig å få stoppet CT-verdien på maks 25-30 sykler for å redusere feil utslag (høy feilmargin) på PCR-testene.

Legene kan også ta antigen blodtest (prikk i fingeren) for å finne ut om du har hatt Sars-CoV-2 i kroppen, altså vært tidligere smittet eller ei.

ACE2 & Sink

Listen under er et utdrag fra flere publikasjoner (linket under listen). Det nederste punktet er det viktigste her, nemlig kobling mellom ACE2-genets ACE2-reseptor og mineralet sink (Zn).

Angiotensinkonverterende enzym 2 (ACE2) – Hentet fra kildenr (1,2,3,4 & 5)

ACE2-genet koder angiotensin konverterende enzym-2

 • ACE2 fungerer som en celleoverflatereseptor for humant koronavirus gjennom en form for “hijack” av reseptorene, da spesielt om kroppen mangler sink som også binder seg til ACE2-reseptorene.
 • Normalt spiller ACE2-reseptoren en viktig rolle i å regulere kroppens blodtrykk og væskebalanse.
 • Overflateuttrykket til ACE2-proteinet oppstår på lungealveolenes epitelceller og enterocytter i tynntarmen. Som sådan er ACE2 rikelig til stede hos mennesker i epithelia i lunge og tynntarm.
 • Koronaviruset får innpass i en celle ved å utnytte ACE2 og type II transmembrane serinproteaser (TMPRSS2).
 • I utgangspunktet binder koronavirus S (spike) proteinet av Sars-CoV-2 seg til ACE2 med høy affinitet.
 • Binding av koronavirusets S-protein til ACE2 utløser en endring i S-proteinet i koronaviruset, noe som muliggjør proteolytisk fordøyelse i vertscelle proteaser (TMPRSS2), og dermed fasiliteres “viruset” til humane cellemembran fusjoner, og kan lede til påfølgende inflammatorisk immunreaksjon (IL-6 og IL1B).
 • ACE2 har bindinger for sink og klorid.

 

Referanser:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8273847/ (11 Juli 2021 – ACE2, Sars-Cov-2 og Sink)
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32319538/ (14 April 2020 – Sink & SARS-Cov-2)
  3. http://www.nephjc.com/news/covidace2 (oppdateres jevnlig)
  4. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/path.1570 (7 mai 2004)
  5. https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lanres/PIIS2213-2600(20)30116-8.pdf (11 Mars 2020)
  6. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2052297521000883
  7. https://www.friskogfunksjonell.no/sink
  8. “Näringsmedicinska Uppslagsboken” skrevet av Peter Wilhelmsson
  9. https://www.nccih.nih.gov/health/antioxidants-in-depth
  10. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33297491/
  11. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33537320/
  12. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33263242/
  13. https://www.webmd.com/lung/vitamin-d-covid-19-what-to-know#1
  14. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32474141/
  15. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28202713/
  16. https://www.healthline.com/nutrition/nac-benefits#TOC_TITLE_HDR_5
  17. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32780893/
  18. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32707089/
  19. https://practical-evolutionary-health.com/2020/05/17/covid-19-ards-cytokine-storm-and-glutathione/
  20. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32322478/
  21. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32463221/
  22. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33336769/
  23. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32987701/
  24. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32992775/
  25. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30670267/
  26. https://www.gaiaherbs.com/blogs/seeds-of-knowledge/the-facts-on-black-elderberry-and-covid-19
  27. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32923657/
  28. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33221759/
  29. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33058425/
  30. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33446817/
  31. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33267756/
  32. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34466270/
  33. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8248252/
  34. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32251768/
  35. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32533071/
  36. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32322397/
  37. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32462282/
  38. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32942671/
  39. https://barnevernsaksjonen.no/aiovg_videos/best-ivermectin-meta-analysis/
  40. https://barnevernsaksjonen.no/aiovg_videos/ivermectin-prophylactic-study-from-india/
  41. https://barnevernsaksjonen.no/download/review-report-of-rtpcr-test-corman-drosten/
  42. https://barnevernsaksjonen.no/aiovg_videos/inventor-of-pcr-test-kary-mullis-it-doesnt-tell-you-youre-sick/
  43. https://www.steris-ast.com/techtip/overview-ethylene-oxide-residuals/
  44. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Ethylene-oxide
  45. https://dailyexpose.co.uk/2021/05/21/covid-pcr-test-swabs-are-as-dangerous-as-inhaling-asbestos/

Del med andre