Spydspissaksjonen med hånden på hjertet

Melding til Høyre, FRP og Erna Solberg rundt Barnevern i Norge
Photo av Stein J. Bjørge (lånt fra vedlagt artikkel i Aftenposten)

Melding til Høyre og Erna, samt FRP og Siv Jensen og ande på stortinget. Dette er lagt inn på høyre sin FB side og vil sendes til dem samt FRP. Les meldingen her...Gratulerer Erna og Høyre & Gratulerer Siv Jensen og FRP med et godt valg!

Vi gleder oss over en borgerlig regjering og håper at det vil lede til forbedringer med tanke på barnevern og barns rettssikkerhet i landet.

Jeg leder barnevernsaksjonen.no i Norge, jeg leste artikkelen rundt barnevern og har endel tanker rundt dette idet vi forstår mye av dynamikken i barnevernskjeden per nå. Vi er ytterst interessert i å være en rådgivende part eller en thinktank eller hva dere kan bruke oss til for å forbedre barnevernet. Vi har gått i dybden der og sanker informasjon og dokumentasjon hele tiden.

Dette er artikkelen jeg refererer til i Aftenposten kalt Erna Solberg: - Regjeringen tenker feil om barnevernet!

Nå får vi håpe dere har tunga rett i munnen og ikke skvandrer bort skattebetalernes penger og barns muligheter på å forværre situasjonen for barn i Norge slik Inga Marthe var på god vei til å gjøre desverre.

Gi mer penger og makt til et u-kvalitetssikret barnevern og øk byråkratiet og vi vil se økt misbruk og korrupsjon, det er stor grad av det allerede.

Bruk mye penger på kvalitetssikring og kontroll av barenernet i kommunene og hold stramme tøyler der og vi vil se en endring rimelig hurtig. Først og fremst vil antall akutte omsorgsovertakelser falle fra 8 av 10 tilfeller(på et år nå økte antall akuttplasseringer med hele 40 %!) til svært mange færre, så vil vi se at hjelpetiltak vil øke om fokusen for det opprettes. Det krever mer av pedagogene kunnskapsmessig fordi de må lære hvilke hjelpetiltak som kan fungere for de enkelte og kommunikasjonen må fungere, nå stoler snart ingen på dagens barnevern lenger så kommunikasjonen er på lavmål. Kanskje ta inn en uavhengig tredjepart som ikke tjener grovt på å løpe barnevernets ærend(som mange sakkyndige psykologer gjør i dag med fra 70 - 180 000 kr pr rapport).

Det må også bedre skolering til av barnevernspedagoger og gå bort fra holdningsskapende lærere som Kari Killèn og andre med en innebygget foreldrefientlighet.

Pedagoger bør også ha barn selv for å håndtere barn og kommunisere tilstrekkelig med barn, dette handler om erfaring og forståelse av elementer rundt et barn som en uerfaren ny 22 åring ikke har...På skolen må de lære hvorda de kvalitetssikret skal kunne kommunisere med barn og unge, ikke lede dem i samtale, smiske dem eller bestikke dem med goder for å få dem til å snakke, lytte til barna. Slike samtaler må kvalitetssikres (filmes eller overværes av jurist og eller foreldre) slik at det ikke kun er å trå til konklusjoner der "barnas beste" begrepet slenges ut i vildens sky slik det er enormt med eksempler på i dag.

Reduser antallet pedagoger og deres makt, gi dem mandat til å iverksette ethvert hjelpetiltak lik det barnevern de har i Frankeriket, der de kun kan komme med hjelpetiltak, de har ikke lov til å ta barna. Begrens deres mulighet til omsorgsovertakelser der det ikke er beviselig vold og overgrep, da må det gripes inn. Det det ikke er bevis, men mistanke må politiet blandes inn og heller få mer ressurser til å etterforske slike saker! En barnevernspedagog på 20-30 er ikke kvalifisert til å evaluere bevis eller føre bevis, men mange oppfører seg som etterforskere i barnevernet i dag og gjør den ene grove feil etter den andre. Det har blitt slik at etterforskning der har kokt ned til "finn 5 feil" og så tar vi barna ut av hjemmet. Ofte finner de en eller annen feil, som eksempelvis dårlig økonomi.

Å øke den private sektoren og gi makten over til Aleris Ungplan med flere private institusjoner, det er IKKE veien å gå Erna, ikke økonomiske heller. En institusjonsplass koster omlagf 7500 kr pr døgn, et fosterhjem omlag 1400 kr pr døgn, hjelpetiltak omlag 800 pr døgn i snitt.

På institusjoner er det unge ender opp i narkoproblemer og mister seg selv fordi unge uten narkoproblemer ofte havner med unge med narkoproblemer. Mobbing og ukultur, tøffe tak og isolasjon. Mange institusjoner er for flere unge en brutal hverdag, dette viser tall og statistikker helt klart og tydelig.

Begrens som sagt antall omsorgsovertakelser til et MINIMUM og øk hjelpetiltak i familiene til et maksimum! Det er det eneste som vil fungere for barna over tid.

Utover det så er du inne på noe, men det er igjen slik at jeg tror dere mangler kunnskap som du sier og forstår ikke hvor farlig det kan være å sentralisere makten i store private selskap som Aleris Ungplan & Boi som allerede omsetter 825 mill i året og kjøper opp det som er av institusjoner over tid. Noen få mennesker blir styrtrike på tjenester til barnevernet. Vi kan gi deg masse detaljer rundt Aleris Ungplan & Boi. Hvem eier det, hvor forsvinner pengene etc.

Om tjenestene fra privat sektor kvalitetssikres grundig i alle ledd(ingen plan for det så langt) OG må bestå jevnlige solide kvalitetskontroller så kan det fungere fordi private vil være mer redd for konsekvensene og sitt rykte og dermed holde seg innenfor.

En stor fare om ting ikke er kvalitessikret er at pedofile ringer får grep i barnevern og i privat sektor, og dermed lett får tilgang til barn uten at dette blir fanget opp og avslørt i tidlig fase. Barns rettssikkerhet og barns trygghet her vil gå ytterligere ned i det dype sluket kalt barnevern i dag.

Det blir spennende å se hvordan barnevernspolitikken går videre. I det minste har de nå fått inn ordet kvalitet som en del av elementet, kvalitetssikring og kontroll er nøkklen, men det kan ikke kun være ord, det må medføre konsekvenser for de som arbeider der ved overtredelser.

Ubegrenset makt i barnevern og et tøft miljø tiltrekker en mennesketype vi kaller psykopater. Slike mennesker vil dominere andre og briljere over andre, de kan si de vet barnas beste, men er igrunn kun interessert i sine egne metoder og at de er korrekt. Vi har mange slike i barnevernet i dag og det er et mye mer alvorlig problem enn de fleste er klar over.

Så, kontakt oss, vi vil gjerne ha et møte med deg Erna Solberg og deg Siv Jensen for å diskutere barnevernspolitikk in Norge og kan med vårt team og våre samarbeidspartnere som består av høyt kvalifiserte individ komme med mange konkrete forslag til tiltak som vi vet vil fungere over tid. At det må radikale forandringer, som eksempelvis å nedlegge fylkesnemda, er det ikke tvil om, men ved korrekt drift og kvalitetssikrings. og kontrollprotkoller utført av uavhengig tredjepart med mandat til å iverksette endringstiltak og kreve forbedring så vil mye bedre seg hurtig.

Ta kontakt

Med Vennlig Hilsen

Kjetil Dreyer

Leder for Barnevernaksjonen.no
Samt resten av Styret

45600654, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Relaterte artikler:
En viktig beskjed til alle ansatte i barnevernskjeden
Barnets Rettigheter

FAKTAPUNKTER BARNEVERNSAKSJONEN.no PDF
Forskningsrapport fra NIBR - Norsk Institutt for By og Regionsforskning
Kunnskapsmangel - ødelegger barn for livet!
Om ekspertise, erfaring og kompetanse!
Omsorgsovertakelse: Barns psykiske helse i faresonen
Overgrep i barnevernet, 52 dommer, minst 1500 ofre
Om spydspissaksjonen

Vedlegg
Access this URL (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Erna-Solberg---Regjeringen-tenker-feil-om-barnevern-6853103.html?fb_action_ids=10201098632062041&fb_action_types=og.recommends&fb_ref=.UiIka_Jb-WS.like&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582#.Ui7ABb44XmL)Erna Solberg: - Regjeringen tenker feil om barnevern[Erna Solberg: - Regjeringen tenker feil om barnevern]2013-09-10 10:43
6742
Kategori:
Presse & nyheter

Underskriftkampanje

 
1897
signaturer
Signer kampanjen

Innsamlingsaksjon

Aksjonen er alene drevet av private donasjoner og bidrag. Vi garanterer at alle donasjoner blir brukt til sakens formål.

Få oppdateringer

Besøkende

508529