Spydspissaksjonen med hånden på hjertet

Presse & nyheter

Konformitet - Hvorfor er det så farlig?

Konformitet_conformity

Er vi i ferd med å tre inn i et totalistisk konformt samfunn?


Hva vil det si og hvordan vil det påvirke oss alle? Hvem vinner på det og hvem taper på det?

Er barnevernet en konform institusjon? En håndhever av konformitet? Hva kan vi gjøre?

Gransking av barnevernet i Samnanger

Gransking av barnevernet i Samnanger

 

Etter langvarig misnøye med barnevernet i Samnanger ble advokatfirmaet Kyrre bedt om å granske barnevernet i kommunen. Rapporten fra 18.12.2013 ligger her: https://www.samnanger.kommune.no/aktuelt/siste-nytt/granskingsrapport-barneverntenesta.aspx

Hendelsene forut beskrives i [1]. Tolkningen av granskingsrapporten spriker: [2,3].

Blant annet ble det gransket om det ble satt inn nok hjelpetiltak, kvaliteten på samarbeid mellom

Kongens NyttårstaleÅrets nyttårstale


God tale fra Kongen - Vil gjerne dele mine tanker rundt dette her da i motsetning til svært mange andre land er vår kongefamilie eksemplariske og rettferdige. De har også en sterk forståelse for medmennesket og vår grunnlov.

Landet trenger sterke etiske ledere og om kongen er en slik person, ja hva er bedre enn det i et land der makt og innflytelse er tildelt de få.

 

Demonstrerer mot barnevernet.

Tilbakemelding på en avisartikkel  i Hallingdølen 10.12.13

"Demonstrerer mot barnevernet»

Som advokat har jeg beskjeftiget meg med barnevernssaker i nærmere 20 år. Ovennevnte artikkel foranlediget disse ordene. Det bør fremgå at det er min oppleving som har betydning for det jeg skriver. Min oppleving gjelder det barnevernet ofte kaller «tunge» barnevernssaker.

Det bør også vektlegges at meningsytringa ikke må oppfattes som et innlegg mot noen. 

Om kommunen er stor eller liten har mindre interesse. På det viktigste av alle områder er nok sunt bondevett langt mer viktig enn den såkalte spisskompetansen alle snakker om. Penger kan være moro. Unger er livet.

De fleksible og gode løsningene jeg har erfart har alltid vært i småkommunene. Her vil det som regel alltid kunne gjennomføres en langt raskere tilbakeføring og legges opp til en skånsom løsning for barn som har foreldre som sliter.

Dette innlegget handler delvis om barnevernets uredelighet i saksbehandlingen; noe jeg synes er usigelig trist.


sterk kritikk av barnevernet

tysse03

Rapport med sterk kritikk 
av barnevernet i Samnanger

Barnevernet og barnevernsleiaren i Samnanger får sterk kritikk i granskingsrapport.I februar 2013 gjekk folket i Samnanger i fakkeltog mot barnevernet i kommunen. Bakgrunnen var fleire episodar, der barnevernet skulle ha gått brutalt fram overfor innbyggjarar i kommunen. Kritikken var spesielt retta mot leiaren for barnevernet, som òg er helse- og sosialsjef i kommunen.

Etter fleire månader med diskusjonar vedtok kommunestyret i juni å be Advokatfirmaet Kyrre i Bergen å granske barnevernet i kommunen. Onsdag ettermiddag la advokat Einar Drægebø fram deira funn for kommunestyret.

- Eg oppfatta det som kom fram som til dels sterk kritikk av barnevernet, og spesielt barnevernsleiaren, seier Øyvind Røen (Sp), som er med i ei arbeidsgruppe nedsett av kommunestyret for å gjennomgå barnevernet.

Dårleg samarbeid

Sigmund Dyrhovden (KrF) har ei liknande oppfatning.

- Sjølvsagt er det mykje som fungerer bra i barnevernet i Samnanger, men rapporten peikar òg på ein del punkt som er mindre bra for barnevernet, og kanskje spesielt barnevernsleiaren, seier Sigmund Dyrhovden (KrF), som òg er medlem av arbeidsgruppa.

- Det aller viktigaste punktet går på dette med hans samarbeidsproblem med tenestene det er naturleg at barnevernet samarbeiear med, som helsetenesta, skule og barnehagar, seier han.

- Oppreising for lege

Mor og barn i Brasils ambasade

En brasiliansk kvinne, som med sin tre år gamle datter har søkt tilflukt ved Brasils ambassade etter en barnevernsak, står i sentrum for en konflikt som nå beskrives som «helt fastlåst».

Det  hevdes  at  årsaken  til barnevernets  bakymring  er  at  barnet ikke spiser som nordmenn. 

Denne saken  har nå fått  mye omtale i media, og  her  vil  vi samle  en  del  omtale.

Faren støtter moren

"Barnets far sier at han mener den beste løsningen på saken, er at moren får reise til Brasil med datteren.

– Jeg stiller meg bak ønsket om at de to reiser tilbake til Brasil. Slik jeg ser det er det den eneste løsningen på saken. Vi tror ikke at saken kan løses i retten, sier barnets far til NRK."

http://www.nrk.no/nyheter/1.11395063"
A Brazilian woman has fled to her embassy in Oslo with her three-year-old daughter after Norwegian child protection services threatened to take the child into care.

Vitoria Alves Jesumary, 37, a Brazilian native, claims social services tried to take her daughter Sofia because she is not ‘eating like a Norwegian’.

Ms Jesumary has now been hiding at the embassy for a week and is refusing to leave until she is allowed to return to Brazil with her daughter."


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2518616/Brazilian-mother-flees-embassy-officials-try-girl-3-care-eating-like-Norwegian.html#ixzz2mvxeRziz
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

 

En viktig beskjed til alle ansatte i barnevernet
(bildet er fra en situasjon i 2013 der Politiet på oppfordring fra barnevernet henter en 16 åring med rå makt, 16 åringen forsøkte å flykte fra barnevernet og politiet i sokkelsten, han ønsket bare å være hos faren sin... Ble denne gutten hørt?)


Dette er en beskjed til alle som jobber tilknyttet barnevern og barneverntjenester i dette landet og en advarsel sådan basert på gransking av trender.

114223
Kategori:
Presse & nyheter

Melding til Høyre, FRP og Erna Solberg rundt Barnevern i Norge
Photo av Stein J. Bjørge (lånt fra vedlagt artikkel i Aftenposten)

Melding til Høyre og Erna, samt FRP og Siv Jensen og ande på stortinget. Dette er lagt inn på høyre sin FB side og vil sendes til dem samt FRP. Les meldingen her...


FAKTAPUNKTER BARNEVERNSAKSJONEN.no PDF
Her finner du annonsen vi kjører/kjørte i Dagbladet den 06.09 og VG den 08.09


Faktapunktene er grundig gjennomgått og sjekket punkt for punkt i styret.

Pressen kan kontakte oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf til leder: 45600654 (Skal kun benyttes av pressen)

KLIKK HER FOR Å LASTE NED FAKTAPUNKTENE (HELSIDE) PDF

Overgrep i barnevernet, 52 dommer, minst 1500 ofre
Torsdag skrev Adresseavisen om 52 rettskraftige dommer siden år 2000 der barn under offentlig omsorg har blitt utsatt for seksuelle overgrep.
– Det reelle antallet overgrep skal være over 30 ganger for hver domfelle.

Norges fremste ekspert på overgrep mot barn under offentlig omsorg mener de 52 domfelte sakene kun viser toppen av et stort isfjell.
– "Vi er sikre på at for hver pådømt sak er det 30 barn i offentlig omsorg som har blitt utsatt for overgrep", sier Kai Stene.

Underskriftkampanje

 
1900
signaturer
Signer kampanjen

Innsamlingsaksjon

Aksjonen er alene drevet av private donasjoner og bidrag. Vi garanterer at alle donasjoner blir brukt til sakens formål.

Få oppdateringer

Besøkende

516997